Puunhalkaisukone

Puunhalkaisukoneet auttavat pölkkyjen pilkkomisessa

Polttomoottorilla toimiva halkomakone

Oletko kyllästynyt rehkimään kirveellä ulkona kylmässä? Puunhalkaisukone voi tehdä pillkomistyön puolestasi! Puunhalkaisukone on kone joka hydraulisen voiman avulla halkaisee suuretkin pölkyt pienimmiksi klapeiksi. Näitä koneita kutsutaan myös halkaisukoneiksi, hydraulihalkojiksi ja klapikoneiksi.

Miten puunhalkaisukone toimii?

Koneet ovat erittäin helppokäyttöisiä, et tarvitse mitään koulutusta tai erityistaitoja koneen käyttöä varten. Tutustu käyttöoppaaseen huolella ja pidä huolta omasta turvallisuudestasi.

Näin koneet toimivat:

  1. Laita kone tukevasti tasaiselle alustalle
  2. Kytke kone virtalähteeseen tai käynnistä polttomoottori
  3. Aseta pölkky koneeseen ja katso ettei mitään ylimääräistä jää kiilan ja pölkyn väliin
  4. Vedä vivusta tai paina nappia niin kone halkaisee pölkyn
  5. Kerää halkaistut klapit talteen
  6. Lisää uusi pölkky koneeseen ja toista sama prosessi uudestaan

Puunhalkaisukone hinta?

Koneen hinta riippuu tietenkin ominaisuuksista joita tarvitset. Yleisesti ottaen yksityiskäyttöön (eli mökille, omakotitaloon tai maatilalle) suunnatut koneet maksavat noin 300€ – 1500€. Ammattikäyttöön suunnatut koneet ovat suurempia ja tehokkaampia ja sen takia ne maksavat enemmän (muutama tuhat euroa).

Minkälainen kone kannattaa hankkia?

Se riippuu tietenkin sinun tarpeistasi. Mikäli pilkot pieniä pölkkyjä etkä käytä konetta kovinkaan usein, voit hankkia koneen jossa on noin 5-7 tonnin voima. Jos taas pilkot suuria pölkkyjä ja käytät konetta usein, kannattaa sinun hankkia vähintään 10 tonnin voiman kone.

Sopiiko sinulle paremmin sähkökäyttöinen vai polttomoottorilla varustettu kone? Käytätkö konetta ulkona vai sisätiloissa? Pitääkö sinun siirrellä konetta paikasta toiseen? Silloin kannattaa valita kone joka ei paina niin paljon ja jossa on pyörät siirtelyä varten. Sopiiko käyttötilaan paremmin pystymallinen kone vai vaakamallinen kone?

Mistä koneita voi ostaa?

Puunhalkaisukoneita myydään useissa kotimaisissa verkkokaupoissa ja suurimmassa osassa rautakauppoja. Voin suositella omasta kokemuksistani Grillikauppa.com verkkokauppaa, jossa on tällä hetkellä 6 koneen valikoima josta valita. Kaikki koneet toimitetaan ilmaisella toimituksella vaikka suoraan kotiovellesi.

Tutustu verkkokaupan valikoimaan!