Hydraulihalkoja

Pilko pölkyt polttopuiksi nopeasti ja vaivattomasti

Halkaisukone pystymallinen Pystymallinen hydraulihalkoja.

Mikä hydrauliikkahalkoja on?

Hydraulihalkoja on toinen yleisesti käytetty nimike halkomakoneelle tai klapikoneelle. Sitä kutsutaan hydraulihalkojaksi koska kone toimii hydrauliikalla, eli nesteen paineen ja virtauksen voimalla. Hydrauliikan avulla koneet voivat tuottaa suuren voiman, jotkut hydrauliikkahalkojat tuottavat jopa 25 tonnin voiman jonka avulla ne halkovat pölkkyjä.

Hydrauliikkahalkoja helpottaa pölkkyjen pilkkomista

Halkoja pilkkoo suuret ja sitkeetkin pölkyt käden käänteessä suuren voiman ansiosta. Kone työntää kiilaan pölkkyä kohti kunnes se halkeaa moneen osaan ja sinä voit kerätä klapit talteen. Hydrauliikkahalkojan käyttäminen ei vaadi sinulta lainkaan fyysistä rasittumista sillä kone hoitaa kaiken kovan työn. Sinun tarvitsee vain asettaa pölkyt koneeseen ja kerätä klapit talteen.

Hydraulihalkojat ovat hinnaltaan 200-1500€

Hydraulihalkojat ovat suhteellisen edullisia koneita, varsinkin halvemmat mallit, joiden hinnat ovat 200-300€ välillä. Nämä halkojat sopivat parhaiten omaan käyttöön esim. mökille tai omakotitaloon. Mikäli aiot tehdä paljon polttopuita ja käyttää konetta usein, kannattaa sinun harkita ammattikäyttöön suunnattua konetta. Nämä hydraulihalkojat voivat maksaa helposti yli 1000€. Ne ovat usein suurempia ja tehokkaampia.

Erityyppiset hydraulihalkojat

On olemassa useita erityyppisiä hydraulihalkojia ja on mahdotonta sanoa mikä on paras kone tietämättä tarkemmin mihin käyttötarkoitukseen kone tulee. Suurin ero koneiden välillä on:

  • onko kyseessä vaakamallinen vai pystymallinen kone?
  • Onko kyseessä hydraulihalkoja traktoriin?
  • Käykö kone sähköllä vai polttomoottin avulla?
  • Kuinka suuren voiman kone tuottaa tonneissa?

Kun harkitset hydraulihalkojan ostamista, tulee sinun miettiä missä tulet käyttämään konetta: sisätiloissa (esim. autotallissa) vai ulkona? Hydraulihalkoja polttomoottorilla sopii paremmin ulkotiloihin (ethän halua moottorin päästöjä sisälle) ja sähkökäyttöinen taas sisätiloihin. Sähkökäyttöistä konetta on hankala saada ulos pölkkyjen ilman pitkää jatkojohtoa.

Yksi asia mikä kannattaa pitää mielessä hydraulihalkojan ostossa on koneen koko ja paino. Suuri ja painava kone on tukeva ja sillä voi käistellä suurempiakin pölkkyjä helposti, mutta sen siirtely paikasta toiseen on taas vaikeampaa ilman traktorin apua. Pieni kone on nopea ja näppärä mutta sillä ei voi halkoa suuria pölkkyjä.

Grillikauppa.com

Osta hydraulihalkoja Grillikauppa.com verkkokaupasta

Grillikauppa.com myy halkomakoneita edullisesti. Heidän valikoimasta löydät 6 erilaista konetta, aina 7 tonnin voimasta järeään 12 tonnin koneeseen. Kaikille koneille on ilmainen toimitus kotiovelle tai vaikkapa suoraan kesämökille.