Halkaisukone

Halkaisukone on toinen nimike halkomakoneelle. Ihmiset etsivät tietoa internetistä eri termeillä joten päätin luoda toisen infosivun halkaisukone -termille. Haluan varmistaa että kaikki löytävät etsimänsä tiedon riippumatta siitä kumpaa sanaa he käyttävät.

Halkaisukone pystymallinen Pystymallinen halkaisukone.

Mikä on halkaisukone?

Halkaisukone luokitellaan useimmissa tapauksissa pihakoneeksi, eli pienehkö kone jota voi käyttää vaikka omassa pihassaan polttopuiden pilkkomiseen.

Myös ammattikäyttöön suunniteltuja halkaisukoneita löytyy markkinoilta. Näiden halkaisukoneiden hinta on usein huomattavasti korkeampi ja koneetkin ovat niin suuria etteivät ne sovi tavalliseen käyttöön esim. omakotitalon pihalla. Suuret halkomakoneet sopivat sen sijaan esim. maatilalle (niitä voi käyttää myös traktorin voimalla).

Eri tyyppiset halkaisukoneet

On olemassa useita eri tyyppisiä halkaisukoneita. Halkaisukoneet jaetaan useimmiten ensin vaakamallisiin ja pystymallisiin halkaisukoneisiin. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä että missä suunnassa konee työntää puunhalot kiilaa kohti. Pystymallinen halkaisukone on usein manuaalinen, eli niitä käytetään vivulla. Vaakamallinen halkaisukone toimii usein sähköllä tai polttomoottorilla.

Grillikauppa.com Tutustu Grillikauppa.com verkkokaupan valikoimaan!

Halkaisukoneen hyödyt

Halkaisukoneet helpottavat työtäsi kun sinun täytyy pilkkoa polttopuita. Syötät pienen tukin tai puuhalon koneeseen, painat nappia tai väännät vivusta ja kone työntää puun kohti kiilaa ja puu halkeaa sopivan kokoisiksi polttopuiksi.

Sinun ei siis enää tarvitse rehkiä kirveellä tai taistella vaikeasti halkeavien halkojen kanssa. Halkaisukoneen kanssa ainoa tehtäväsi on syöttää puita koneeseen ja painaa nappia.

Mistä ostaa halkaisukone?

Monet suomalaiset verkkokaupat myyvät halkaisukoneita sillä niille on suurta kysyntää Suomessa. Eikä ihme, rakastammehan me saunan lämmitystä, takan polttamista, paljun lämmittämistä ja niin edelleen.

Grillikauppa.com verkkokauppa on yksi näistä kaupoista jotka myy mm. Timco halkaisukoneita. Voit tutustua Grillikaupan valikoimaan tästä.