Tekemistä maaseudulla, jotka auttavat sinua rentoutumaan

Tekemistä maaseudulla, jotka auttavat sinua rentoutumaan

Maaseudulla asumisesta on monia etuja – raikas ilma, päätila, upeat näkymät ja yhteisöllisyys. Haluamme kuitenkin sukeltaa hieman syvemmälle maaseutuelämään ja tarkastella myönteisiä vaikutuksia, joita sillä voi olla erityisesti mielenterveyteemme.

Se ei välttämättä ole tylsää, koska asut maaseudulla tai vain vierailet maaseudulla. Siellä on paljon nähtävää ja tehtävää. Tässä on ideoita mitä tehdä ja nähdä, kun kyllästyy maaseudulla.

Ole luova! Luo taidetta tai ota valokuvia

Taiteella ja maaseudulla on rikas perinne ja historia. Oletko miettinyt, miksi jotkut kuuluisimmista maalareista, kuten Claude Monet ja Vincent Van Gogh, valitsivat maaseudun aihekseen? Maaseudun kauneuden näkeminen ei vaadi paljon. Käytä tämä aika parantaaksesi taide- tai valokuvaustaitojasi ja vangitse maaseudun ydin.

Mene vaellukselle

Älä koskaan aliarvioi vaeltamisen voimaa. Vaellus ei ole vain hyvä fyysinen harjoitus, vaan se myös puhdistaa mielesi ja tunnet olosi virkeäksi. Luonnossa oleminen voi vähentää stressiä, rauhoittaa ahdistusta ja vähentää masennuksen riskiä.

Voit poimia metsäsieniä ja marjoja matkan varrella tuodaksesi takaisin lempiruokaasi! Sen lisäksi pääset näkemään nähtävyyksiä ja maisemia, joita et löydä mistään muualta.

Tee töitä verkossa/etätyönä

On olemassa paljon töitä ja töitä, jotka voidaan tehdä verkossa tai etänä. Elämme jännittävää aikaa, jolloin voit olla yrittäjä missä tahansa ja tehdä liiketoimintaa maailman kanssa verkossa. Voit myös pelata videopelejä tai muita internetistä löytyviä pelejä, kuten https://www.ninjacasino.com/fi tässä samalla.

Joten miksi et hyödyntäisi tätä ja perustaisi oma yritys tai etsi työtä, joka ei vaadi sinua fyysisesti. Voit esimerkiksi ryhtyä copywriteriksi.

Vietä päivä järvikalastuksella

Kalastus on yksi maailman saavutettavimmista ulkoilulajeista. Kuka tahansa, kokemuksesta riippumatta, voi helposti osallistua hauskanpitoon. Olitpa varttunut lähtemässä järvelle isäsi kanssa tai kokeilemassa sitä ensimmäistä kertaa, löydät sieltä jotain sinulle.

Se on toimintaa, joka lievittää stressiä, mutta samalla luo jännityksen tunteen, kun saat pureman. Alueen säännöistä riippuen saatat jopa valmistaa saalis!

Tutustu pitkälle pyöräilyreitille

Yksi maaseutumatkailijoiden suosikkiaktiviteeteista on pyöräily järveä pitkin tai metsien halki. Mikä on urheilullisempaa ja seikkailunhaluisempaa kuin harjoitella ja tutkia uusia paikkoja? Fyysisten kykyjesi mukaan on erilaisia reittejä, mutta aina on virkistävää, kun tuuli puhaltaa kasvoillesi.

Lukemisen on todistettu vähentävän stressiä ja lisäävän rentoutumista.

Kirjojen, erityisesti kaunokirjallisuuden, lukeminen aktivoi mielen ja mielikuvituksen täysin. Kaikki toiminnot, joilla on meditatiivisia ominaisuuksia ja joissa aivot ovat täysin keskittyneet yhteen tehtävään, vähentävät stressiä ja lisäävät rentoutumista. Sussexin yliopiston tekemässä tutkimuksessa henkilöt, jotka olivat lukeneet vain kuusi minuuttia, osoittivat hitaampaa sykettä, vähemmän lihasjännitystä ja vähensivät stressitasoja. Tutkimuksen suorittanut neurotieteilijä tohtori David Lewis kertoi, että lukeminen ”on enemmän kuin pelkkä häiriötekijä, vaan mielikuvituksen aktiivinen aktivoiminen, kun painetun sivun sanat stimuloivat luovuuttasi ja saavat sinut menemään siihen, mikä on olennaisesti muuttunutta. tietoisuuden tila.” Kävi ilmi, että eksyminen hyvään kirjaan on todellakin lopullinen rentoutumisen muoto!

Lukemisen hyödyt ulottuvat enemmän kuin pelkistynyt ahdistus ja stressi. Tutkimukset ovat yhdistäneet lukemisen hyvään aivojen terveyteen vanhuudella. Henkilöt, jotka lukivat säännöllisesti koko elämänsä ajan, osoittivat lisääntynyttä henkistä kapasiteettia ikääntyessään. Ne henkilöt, jotka lukevat harvemmin koko elämänsä ajan eivätkä jatkaneet aivojensa käyttöä vanhuudessa, kokivat henkistä rappeutumista, joka oli 48 prosenttia nopeampi kuin niillä, jotka pitivät aivonsa aktiivisina koko elämänsä ajan.

Eräässä tutkimuksessa havaittiin positiivinen yhteys kognitiiviseen toimintaan, kuten lukemiseen, ja Alzheimerin taudin kehittymismahdollisuuksien vähenemiseen. Aivan kuten sydän, aivot ovat lihas, josta on huolehdittava voidakseen toimia täydellä tehollaan koko elämämme ajan.